Reviews

Moeder van 11 jarige dochter

In één woord een topcoach! Heel prettig in de omgang met zowel het kind als de ouder, voelt alles goed en feilloos aan. Praktische en handige tools waar mijn dochter veel aan heeft en hopelijk later als volwassene ook nog op terug kan vallen. Daarnaast heb ik het als zeer positief ervaren dat de ouder er ook bij betrokken wordt om zodoende thuis op de juiste manier te kunnen helpen. Heel fijn en mooi om te zien is dat mijn dochter in 4 sessies al zo gegroeid is en er ook zo blij mee is.

Myrthe, 11 jaar

Lieve Nicoline, ik vond het leuk en leerzaam. Ik heb er super veel geleerd zoals: stofzuigermethode, stekelbal, uitdoofmethodes. Ik vond het super leuk bij jou. Ik heb een "ik-doosje" daar kijk ik meestal in. Ik word nu veel minder snel boos. Dank je wel. Myrthe

Man, 21 jaar

Professionele en luchtige manier van coaching. Dit maakt de gespreksstof voor beiden toegankelijk, plus tegelijkertijd productief. Goede sociale en professionele kennis. Dit heeft voor mij geresulteerd in twee bruikbare 'tools', om zelf mee aan de slag te gaan. Goed inbeeldingsvermogen plus een goed luisterend oor zorgden voor een fijn contact tussen Nicoline en mij.

Moeder van een 11 jarige zoon

Ik vond Nicoline een heel prettige coach. Ze maakte goed contact met onze zoon (11 jr). Ze is lief en begripvol en heeft overwicht. Daardoor nam onze zoon haar serieus en luisterde hij naar haar. Ik kon merken dat Nicoline veel ervaring heeft met kinderen en ook van kinderen houdt. Nicoline legt steeds duidelijk uit wat de bedoeling is en neemt op een prettige manier de leiding in het gesprek. Ik denk dat onze zoon door de vijf keer die we bij haar geweest zijn meer zelfvertrouwen heeft gekregen en handvatten heeft gekregen waar hij wat mee kan.

Ouders van een 9 jarige zoon

Samen met onze 9 jarige zoon zijn we met Nicoline aan de slag gegaan om hem dichterbij ‘zijn eigen ik’ te laten komen. Wat een geweldige ervaring! Het draait om het kind. Het leert en krijgt ‘tools’ aangereikt en maakt zodoende stappen. Maar ook de ouders worden hierin bij betrokken (en uit ervaring weten we dat dit lang niet altijd het geval is). Een afspraak startte en eindigde met 15 minuten samen met de ouders. Onze zoon kreeg leuke, maar ook pittige opdrachten mee naar huis, zodat in de dagelijkse praktijk geoefend kon worden. De verandering wordt hierdoor ook goed geborgd. Onze zoon is enorm gegroeid en ook wij zijn blij met het resultaat. Dank voor alles. KinderCoaching-Bennekom is een aanrader !!!

Onne, 8 jaar

Lieve Nicoline, Je hebt me heel goed geholpen, dat vind ik nu nog steeds heel fijn. Voordat ik bij jou kwam dacht ik dat ik sommige dingen niet kon. En ik werd heel snel boos als iemand mij plaagde of uitdaagde. Daar heb je mij compleet van af geholpen. Door jou heb ik geleerd hoe ik me beter kan concentreren en dingen beter kan negeren. Trucjes die ik van jou heb geleerd: · Een uitlaatklep vinden · Koele, heldere gedachten verzinnen · Ademhalingstrucje · Ik neem een pauze / time out · Praten en de ik boodschap · De ‘bal’ laten ‘vallen.’ En daarom is het niet meer leuk om mij te plagen. Het is nu ook leuker op school en op de BSO. De kinderen reageren nu ook weer anders op mij. Ik ben nu weer een beetje mijn oude ik. Ik heb van jou ook een ik-doosje gekregen met alle goede eigenschappen (oranje kaartjes) en helpende gedachten (groene kaartjes). De oranje kaartjes helpen mij vooral op de momenten dat ik boos ben op mezelf of als ik heel verdrietig ben. Dan denk ik dat ik helemaal geen goeie eigenschappen heb. dan kijk ik op die kaartjes met de goeie eigenschappen en dan zie ik dat ik eigenlijk wel veel goeie eigenschappen heb. De groene kaartjes helpen ook als ik boos ben. Ik kan dan zien wat ik kan doen of kan denken, waardoor ik weer rustig word. Ik heb een tijdje niet meer het ik-doosje gelezen voor het slapengaan. Het ging toen weer minder goed met mij. Nu zijn we weer begonnen en dat vind ik fijn. Je had ook een soort van cijfertouw van 1-10. Bij 0 had ik heel weinig/helemaal geen last van boosheid of dat ik bang was dat ik iets niet zou kunnen, bij 10 heel erg. Steeds ging ik iets verder naar de 0 met een van de twee. Toen ik de eerste keer bij jou was, zat ik op 8 of 9 met allebei, en de laatste keer allebei op 0!!! Je legde precies goed uit hoe ik het ik-doosje en de stressbal moest gebruiken. Soms denk ik het is wel handig dat ik weer naar jou kan, bijvoorbeeld als het een slechte dag is geweest, maar nu ben ik misschien nog maar een keer in de maand echt heel erg boos op school of op de BSO. Je hebt mij supergoed geholpen, ik ben nu veel rustiger door wat ik van jou heb geleerd en ik word veel minder snel boos. Dus als iemand een probleem heeft, kan jij hem vast ook wel helpen. Einde Onne 8 jaar.

Faalangst

Toen we bij Nicoline aanklopten voor hulp, had onze zoon last van faalangst en in het verlengde daarvan begonnen zich gedragsproblemen te ontwikkelen, waardoor hij steeds vaker verzeild raakte in conflicten op school en de BSO. Vanaf de eerste sessie zagen we echt verbetering op beide terreinen. Hij kreeg oog voor zijn goede eigenschappen en begon weer meer vertrouwen te krijgen in zichzelf, waardoor hij steviger in zijn schoenen stond. Nicoline heeft hem goede handvatten gegeven die hij makkelijk kon toepassen in conflictsituaties. Hij werd weer 'zijn oude ik', zoals hij zelf aangaf. Het ik-doosje dat ze voor hem heeft gemaakt, met daarin helpende gedachten en de handvatten die hij had geleerd op papier, zorgen ervoor dat hij een continue reminder heeft. Hij pakt dit er ook bij als hij zich boos of verdrietig voelt en dat geeft hem houvast. Daarnaast is het fijn dat wij op lastige momenten terug kunnen grijpen op de sessies en de zaken die daarin aan bod zijn gekomen. Het helpt hem om parallellen te zien tussen oude en nieuwe gebeurtenissen, waardoor een en ander minder snel escaleert. We zijn er nog niet, maar Nicoline heeft ons heel goed op weg geholpen, fijn! Moeder van een 8 jarige zoon.

Robin, 13 jaar

De KinderCoach heeft mij heel goed geholpen toen ik gepest werd op school.
Ze heeft me veel dingen geleerd en ik word nu niet meer gepest op school.

Moeder van 13 jarige zoon

Ik ben met mijn zoon bij deze kindercoach geweest met goed succes. Hij werd in het verleden op de basisschool al gepest en hierdoor werd het voor hem lastig omgaan met bepaalde situaties omdat hij steeds meer onzeker werd. Ook was er sprake van cyberpesten op de middelbare school. Dankzij de kindercoach heeft mijn zoon tools gekregen/geleerd om hier mee om te gaan. Hij voelt zich nu veel meer zeker over zichzelf. Hij staat nu weer met beide benen stevig op de grond!

Moeder van 12 jarige dochter

Mijn dochter is bij Nicoline geweest omdat ze erg last van faalangst had. Dit belemmerde haar erg met school maar ook met sporten en spelen. Door de tools en de gesprekken met Nicoline zien we nu een zelfverzekerd meisje staan, heerlijk, dank je wel.

Leren stevig staan

Mijn zoon van 6 vond het erg moeilijk om stevig in zijn schoenen te staan op school. Daardoor werd hij vaak gepest door de mondiger jongens. Samen met Nicoline heeft hij geleerd stevig te staan, duidelijk uit te drukken wat hij wel en niet fijn vindt. Hij gaat nu met plezier naar school en is een stuk weerbaarder geworden. Wij als ouders zijn erg dankbaar en zeer tevreden met de hulp die wij van Kindercoaching Bennekom hebben gekregen.